Pirmyn į turinį

Kelionė į Braziliją

Praėjusių metų pabaigoje man sukako trisdešimt. Nutariau, kad būtų smagu šitą progą atšvęsti iškeliaujant kokiu nors nelabai įprastu maršrutu. Variantų buvo įvairių – Žaliojo Kyšulio salos, Kalifornija, o gal Kenija? Kiekvienas jų atkrito dėl skirtingų priežasčių, kol galiausiai laimėjo Brazilija.

Stabtelėjimas Frankfurte, trys naktys Rio, dar trys – Ilha Grande saloje, dar keturios vėl Rio ir tada namo per tą patį Frankfurtą. Daugiau po šalį balškytis nenorėjom, nes laikas buvo gana ribotas, o troškom bent truputį ir pasiilsėti.

„Skrendat į Braziliją? Oezau, tai būkit atsargūs, ten labai pavojinga“.

Tokių ir panašių komentarų prieš kelionę teko išgirsti, nu nepameluosiu, kelias dešimtis, kol rimtai pradėjo darytis baisu.

Tai galiu visus patikinti – neapvogė, neužmušė ir nepagrobė. Ir šiaip, kelionė buvo nuostabi. Pagaliau radau laiko atrinkti iškalbingiausias kelionės nuotraukas (prifotkinau virš tūkstančio!) ir aprašyti užfiksuotus vaizdus.

Norėtųsi išsklaidyti tą tamsų šios šalies įvaizdį ir paraginti ir jus ten nuvykti viską pamatyti savomis akimis. Nes tikrai verta.

Maršrutas, apgyvendinimas, finansai

Trumpai apie detales, kuriuos, tikiuosi, pravers tiems, kurie sumanytų vykti į tokią kelionę. Pati anksčiau įsivaizdavau, kad pasiekti Braziliją kainuoja kosminius pinigus, bet paaiškėjo, kad, išmintingai susiplanavus viską iš anksto, galima nuvykti pernelyg nenusiskausminus finansiškai. Maršrutas buvo štai toks:

2018 11 29 15:00 Vilnius -> Frankfurtas

22:05 Frankfurtas -> 11 30 Rio 07:20

2018 12 10 20:40 Rio -> 12 11 Frankfurtas 10:55

20:40 Frankfurtas -> 23:59 Vilnius

Bilietai, kuriuos pirkom rugpjūčio 20 d. žmogui kainavo 545eur. Įdomumo dėlei patikrinau, kiek kainuotų tiesiai iš Frakfurto ir, surprise, surprise – apie 700eur. Ryškiai papuolėm ant kažkokios Baltijos šalims skirtos akcijos.

Apgyvendinimas žmogui – 255eur už 10 dešimt nakvynių. Visada gyvendavom labai fainuose namuose – Rio – dusyk Ipanemoje, o Ilha Grande – jaukiame kambaryje su didžiule terasa ir vaizdu į jūrą. Papildomai apie 60eur žmogui kainavo kelionė iš Rio į salą ir atgal (kelionė autobusu + plaukimas laivu iki pačios salos), 45eur – ekskursija į Tijukos nacionalinį parką, po 20eur – pakilimas į Cukraus galvos kalną bei apsilankymas Favelų muziejuje.

Kainos Rio maždaug 20% žemesnės negu Lietuvoje. Tiesa, saloje šiek tiek pigiau negu Rio.

Sunkiai sekasi man su galerijų kūrimu naujajame WordPress’e, tad daugiau nuotraukų su aprašymais sukėliau į albumą Facebook’e, kurį rasite čia.

Pakomentuok Pirmas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.