Pirmyn į turinį

Muzikiniai atradimai: Alex Cameron

Mano pažintis su Alex Cameron prasidėjo nuo to, kad man labai patinka jo mylimoji, neseniai tapusi žmona, Jemima Kirke.

Taip paviršutiniškai – ji man yra viena gražiausių moterų pasaulyje, dažnai žiūriu jos postus IG ir fotkes visur kitur, ieškodama estetinio džiaugsmo ar idėjų kaip rengtis ir atrodyti. Jemima vaidino seriale Girls, jei matėt, turėtumėt prisiminti.

Bet šįkart – ne apie ją, o apie Alex Cameron – 33-ejų iš Sidnėjaus kilusį kūrėją ir atlikėją, muzikos pasaulyje veikiantį nuo 2006-ųjų.

Kai pirmąsyk per Jemimą pradėjau domėtis Cameronu, visiškai juo nesusižavėjau, tai daugiau ir nebesigilinau. Kol vieną vakarą nesugalvojau draugui jo parodyt – nu tipo, žiūrėk, koks neįspūdingas bičas su ja trinasi. Ir tada labai greitai supratau, kad išsyk aš jo tiesiog nesupratau ir jis dar ir kaip įspūdingas. Tas vakaras baigėsi visų iš eilės Alex Cameron klipų sukimu YouTube, papildomos literatūros apie tai, kas jis toks ir apie ką, skaitymu, visų albumų perklausa ir krovimu į mylimiausių playlistus.

Alex Cameron yra žiauriai įdomus kūrėjas. Visa jo solo karjera paremta nuolatos atliekamu nevykusio linksmintojo (išverskit man kas teisingiau į lietuvių kalbą žodį entertainer) vaidmeniu. Pastarasis, bandydamas atrodyti kietas, elgiasi su kitais kaip visiškas assholas, na o iš tiesų taip tiesiog desperatiškai reikalauja meilės ir dėmesio:

„I write about the outlier, the table-for-one guy, the guy whose life is a constellation of microscopic tragedies. Failure has been underexplored in music. My characters come from a place where ambition, crippling self-doubt and tragedy intersect.”

Šitai labai gerai atsispindi ne tik Alexo lyricsuose, bet ir puikiuose vaizdo klipuose.

Viso jis yra išleidęs tris studio albumus – Jumping the Shark (2013 m., perleistas 2016 m.), Forced Witness (2017 m., šitas man patinka labiausiai) ir Miami Memory (2019 m.), o visai neseniai, lapkritį pasirodė jo naujas singlas Sara Jo. Yra gastroliavęs su Mac DeMarco, Kevin Morby, Uknown Mortal Orchestra, Angel Olsen ir The Killers.

Cameronas mat yra ir Brandono Flowerso iš tų pačių The Killers draugelis – prisidėjo rašant dainas jų albumams Wonderful Wonderful ir Imploding the Mirage.
Na o man, praėjus visą šitą skepticizmo, o vėliau – didžiulio susižavėjimo (ten ir apsistojus) kelionę, jis yra vienas tų kūrėjų, kurie nėra panašūs į nieką kitą, kurio sunku sustot klausyt ir į jį žiūrėt.

Įdomu tai, kad, nors štai sėdžiu sau tolimam Vilniuj ir kloju tekstą apie jį, plačiajame pasaulyje Alex Cameron yra palyginus nepopuliarus. Vertinant skaičiais – 68k sekėjų IG, 178k monthly listeners Spotify ir vos vienas kitas jo vaizdo klipas turi daugiau negu milijoną peržiūrų. Tad įtariu, kad ir jums jis gal bus negirdėtas ir turėsit laimės susipažinti ir atrast.

Pažintį galima pradėti nuo vaizdo klipų YouTube:
Albumai Spotify:

Pakomentuok Pirmas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.