Pirmyn į turinį

Naminių gyvūnėlių kapinės Karoliniškėse

Tikiuosi, kad šiuo įrašu nieko neįžeisiu ir jis nebus suprastas neteisingai. Juo dalinuosi todėl, kad man pačiai tai vakar buvo didelį įspūdį palikęs atradimas.

Vakar eilinio vaikštinėjimo po Vilnių metu, grįždami iš Lazdynų į Žvėryną pakeliui prie televizijos bokšto aptikome nelegalias Naminių gyvūnėlių kapines.

Kaip suprantu, faktas apie jų egzistavimą visiems visuotinai žinomas ir gyvūnai, nors ir be savivaldybės leidimo, ten laidojami iki šiol. Internete radau informacijos, kad seniausias ten esantis antkapis pastatytas dar 1970 m.

Gyvūnų antkapiai papuošti spalvingomis gėlėmis, akmenukais, nemažai jų su nuotraukomis, kai kurie – netgi akmeniniai su iškaltais gyvūnų vardais ir net veidais. Kitų lankytojų nesutikom, bet ant vieno iš antkapių degė žvakė.

Apie naminių gyvūnėlių kapines yra tekę skaityti tik S. Kingo romane, o kad tokių būna iš tikro – nežinojau. Jausmas suvokus, kad kapeliai nusidriekę visai nemažame žemės plote, o ir šiaip visai to nesitikint atrasti tokį dalyką gana siurrealus.

O vat paskaičius užrašus ant antkapių pradedi timpčioti lūpa ir graudintis, supratęs, kiek daug jų šeimininkams reiškė šie juos palikę draugai.

Pakomentuok Pirmas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.