Pirmyn į turinį

Fran Lebowitz

Fran Lebowitz
Man labai patinka kandus, įžvalgus ir savikritiškas humoras. Tad pastaruoju metu esu vaikštau visa džiugi, it lobį atradusi, nes susipažinau su tokiu reiškiniu kaip Fran Lebowitz.

Fran Lebowitz yra 1950aisiais gimusi ir didžiąją dalį gyvenimo Niujorke praleidusi rašytoja, public speakerė, aktorė, intelektualė, Martino Scorseses draugelė ir užkietėjusi rūkalė, pagarsėjusi ir tuo, kad yra pasirinkusi gyvenime ignoruoti visas technologijas – neturi mobilaus telefono ar kompiuterio ir vietoj to labai daug skaito. Na o nuostabiausia Fran savybė yra jos humoro jausmas ir gebėjimas nepaprastai juokingai (ir įdomiai, labai įdomiai) kalbėti apie mus supantį pasaulį – nuo Niujorko metro ypatumų iki 70s baleto scenos subtilybių.

Lebowitz atradau, kai draugė parekomendavo 7 serijų dokumentinį Netflix serialą Pretend It’s a City, kur Martinas Scorsese kalbasi su ja apie gyvenimą Niujorke. Kiekviename episode aptariama kokia nors tema (pvz., pinigai) ir iš tos temos išplaukiančios asociacijos bei rodomos ištraukos iš ankstesnių Fran interviu. Vienas geriausių dalykų šiame seriale yra Fran kalbant fone girdimas Scorseses nuoširdus juokas. Tiesa, pirma serija so, so, bet vėliau – visiškas delikatesas.

Na o dabar bandau sužiūrėti ir suklausyti viską, prie ko Fran yra prisilietusi, kol kas nenuvylė nė vienas YouTube ar Spotify, atrastas pokalbis. Vietomis tai tiesiog juokiuosi balsu, kaip gerai ten.

Tikiu, kad kažkam Fran gali pasirodyti ekscentriška, su kai kuriais jos požiūrio taškais galit ir nesutikti, bet man tai ji tobula.

Ech, kaip noriu į Niujorką, dar niekad nebuvau.

“All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

“Being offended is a natural consequence of leaving your house.”

“I really like parties, because parties are supposed to be fun. It’s like movies when I was a kid. Movies are good. Candy is good. Parties are good.”

-Do you have a guilty pleasure?

-No, I have no guilty pleasures because pleasure never makes me feel guilty.

“The older I get, the more I think any fun you can have friend, go ahead. Go ahead, have it. I’ve always been a fan of fun, I think people should have fun.”

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.