Pirmyn į turinį

Kur (ar) galima skaniai pavalgyti Vilniuje? (Atnaujintas vietų sąrašas)

Atnaujinta 2018 m. spalio 14 d.

Originaliai šis įrašas buvo apie tai, kaip sunku rasti, kur galima skaniai pavalgyti Vilniuje. Prabėgus kiek mažiau negu metams nuo jo publikavimo, matydama teksto aktualumą, nutariau jį atnaujinti ir papildyti. Kai kurios vietos, paminėtos originaliame tekste, jau užsidarė, kai kurios – pasitaisė, o ir naujų atsidarė nemažai. Palieku tik tą senojo teksto dalį, kuri yra vis dar aktuali. Važiuojam.

Maitinimo įstaigų Vilniuje yra visa galybė ir kartais išsirinkti kur nueiti nėra taip paprasta. Kartais labai promising atrodo dailus interjeras, o valgiai nuvilia, kartais būna atvirkščiai. Dar būna ir taip, kad nėra net prie ko prikibti.

pavalgyti Vilniuje
Čia yra Dolce & Gabbana, sukišę veidus į makarus liūdnai pagarsėjusio Richardsono fotosesijoje.

Jeigu nenorėčiau atrasti kažko naujo, visą laiką tiesiog valgyčiau Rhum Room‘e ir vargo nematyčiau. Ten man neskanus tik Cubano sumuštinis, o visa kita iki be priekaištų puiku. Tačiau, ir gamindama namie, ir kažkur lankydamasi, vengiu kartojimosi, nes norisi įvairovės.

Reikėtų paminėti, kad mano finansinė padėtis bei ir noras išleisti maistui ne pernelyg skausmingą sumą vargiai leidžia eiti į tokias vietas, kur, ko gero, visada žiauriai skanu (o ten kokie užkandžiai prasideda nuo 13eu), ir pusryčiams gert gulbės pieną. Todėl bus aptariamos pakankamai paprastos vietos.

Jei aiškinsit, kad jei nebrangu, tai ir negali būti skanu, nesutiksiu, nes tikrai gali.

Jei sakysit kaip tu gali kritikuoti, jei iš viso nieko apie maistą neišmanai, būsit teisūs dėl to, kad išmanau tik tiek, kiek išmano eilinis valgytojas, norintis pasisotinti. Ir labai abejoju, kad į maitinimo įstaigas keliauja tik rafinuotą skonį turintys gurmanai.

Tai vat, įvairios nuotrupos iš aplankytų vietų, bebandant skaniai pavalgyti Vilniuje. Nerašysiu apie visus, visus ragautus patiekalus, tik tuos, kurie paliko įspūdį. Sąrašas pateiktas abėcėlės tvarka.

1. Briusly

Phad tai (5,9eur už mažą porciją, kurios man per akis). Šitą vietą buvau palaidojusi tada, kai sriuba ten ėmė kainuoti 10eur. Tačiau, kaip suprantu, toks kainų pakėlimas sukėlė baisų klientų nepasitenkinimą ir dabar vėl viskas kainuoja gana adekvačiai. Apie tai sužinojau netyčia ir džiaugiuosi, kad dabar galėsiu ten daug visko išragauti.

Tik vat vienas dalykas. Nu akivaizdu, kad nemylit savo naktinio klubo lankytojų ir jau nežinau kiek laiko netvarkot tualetų. Bet pagalvokit apie visus tuos žmones netūsofščikus, kurie pas jus ateina pavalgyti. Jums rimtai neatrodo truputį nelygis, kad jūsų tūlikai nudrengti, apšnerkšti, be tualetinio popieriaus ir su sulūžusiom spynelėm?

2. Burger Street

Klasikinis mėsainis (5,9eu) – žiauriai skanu ir padorios kainos – į šią kainą įeina ir bulvytės! Geras maistas be išsidirbinėjimų.

3. Delta mityba

Gua Bao (garinta bandelė su saldžia bulve) (3eur) ir Šaolino sriuba su moliūgu (5eur). Netikėta (kai važiavau, nežinojau, kur) ir skanu. Noriu sugrįžti ir išmėginti daugiau patiekalų. Tai yra pati hipsteriškiausia vieta, kokią man yra tekę matyti Vilniuje. Super random interjeras + fone rodoma Takeshi pilis.

Delta mitybos interjero detalė. Valio poezijai ant sienų.

4. Don Simon (Žvėrynas)

Lazanija (6,25eu) ir makaronai su cukinijomis ir krevetėmis (9,7eu). Man ten visada labai, labai skanu. Dieviška lazanija ir tobuli makaronai. Ir jie dar turi tokio itališko nealkoholinio bitter gėrimuko Crodino, kuris yra kažkas nuostabaus (primena Aperol Spritz), o ir picos jų man kur kas skanesnės negu ten kokiam Jurgy ir Drakone. Tik vat mokėti ~10eu už makaronus dažnai nesinori, tad užsuku retai.

Papildymas: naujoji lokacija Žvėryne kažkokia keista. Nuoširdžiai maniau, kad interjeras ten toks, koks yra, todėl, kad anksčiau ten buvo įsikūręs koks mandras ir nelabai skoningas restoranas. Bet ne, pasirodo, tas interjeras kurtas būtent Don Simon užsakymu. Na, dėl skonio nesiginčijama.

Valgiau salotas su ant grotelių kepta jautiena ir mėtomis (9,5eur). Buvo prastai. Tokia kaina už salotas yra tikrai gana aukšta, tad tikiesi, kad visi ingredientai bus super kokybiški ir gardūs bei sočiai pavalgysi. Nepavalgiau (nors šiaip valgau gana mažomis porcijomis), o salotų pagrindas buvo Pekino kopūstai, kurie man asocijuojasi su prastomis rajono kavinėmis, kurios tuos kopūstai maišo su kukurūzais ir majonezu ir pateikia kaip garnyrą. Liūdesėlis.

5. Drama Burger

Jautienos burgeris (5,99eur), saldžiosios bulvytės (1,99eru) ir riešutų sviesto pieno ir ledų kokteilis 2,99eur). Kažkada ši vieta man atrodė labai brangi, tačiau dabar, kai priviso visokių pretenzingų skylių su užkeltomis kainomis, Dramos kainos atrodo labai adekvačiai. Kokybiški ingredientai, aiškus skonis, o tas riešutų sviesto kokteilis yra toks nuostabus, kad net moralkių dėl suvartoto kalorijų kiekio nelabai būna.

6. Grill London

Šonkauliukai (didelė (ne tokia jau ir didelė) porcija 9,7eu) ir jautienos maltinuko burgeris (5,7eu) Grill London. Į šitą vietą ėjau ten dėl to, kad vis kas nors pasako, kad ojoj, kaip ten nebrangu ir skanu.

Jei jau tiek žmonių tai tvirtina, gal visgi viskas rimtai ok?

Nu ne, ne ok, visai ne ok. Daugiau gal nieko ir nebesakysiu.

7. Kalimera LT (graikų virtuvė Benedikto turguje)

Souvlaki pitoje (apie 5eur). Džiaugiuosi, kad Vilniuje galima rasti greito graikiško ir šitas yra puikus. Skaniai iškepta vištiena, geras drėgnumas, o mažos porcijos man buvo sočiai.

8. Keulė Rūkė

Mėsainio kompleksas (6,4eu) atvyko į namus. Tobulas comfort maistas, kurio porciją įveikiu per du kartus. Nežinau, kiek ten kalorijų, bet nujaučiu, kad mano dienos norma. Labai skanu, labai heavy, nerealus paprika (nors šiaip net nevalgau jų!) padažas, tik patartina nepiktnaudžiauti, nes patys į paršelį nepavirstumėme.

Tik man visada įdomu būna, kai paprašai, kad nedėtų kalendros ir pristato ne su kuo kitu, o sauja kalendros, kurią reikia išsirinkinėt.

9. Le Butcher

Le Butcher firminis mėsainis (7,6eur) ir saldžiųjų bulvių puselės (2,5eur). Viskas buvo visiškai vidutiniškai. Just mėsainis, just bulvytės ir geras aptarnavimas. Jokių ekstremalių įspūdžių, bet turbūt tai ir yra gerai.

10. Leyla

Humusas (4,5eu). Kai ieškojau rekomendacijų humusui, Leylos humusą gyrė bene daugiausiai. Nu kąašžinau. It was okay, bet didžiausias privalumas jaučiu buvo kiekis (nes užbėgę greitam užkandžiui dviese apsivalgėm per akis) ir svogūnai prie jo (nes svogūnai yra meilė).

Reklama:

11. Mason Gastropub

Papildymas: šita vieta vis kėlė kainas ir užkėlė tiek, kad ten eiti sau leisi nebegaliu. Na, jei taip tiksliau, nenoriu ten tiek mokėti. Salotos, o jei dar ir tokios vidutinės kaip anksčiau, kurių kaina prasideda nuo 12eur, man yra too much.

Originali istorija:

Burokėlių salotos su ožkos sūriu (~6-7eu). Po daugybės pagyrų tikėjausi kažko stebuklingo, bet buvo taip so so. Tas kartais, kai valgant neaišku, ar skanu, bet paskui skrandis patenkintas. Užtat bene visi kartu vakarieniavę draugai nelabai patenkinti savo patiekalais buvo. Bet vat indai gražūs.

12. Meatbusters

Meatbusters Busterio jautienos burgeris (7,77eur) ir sweet potato crisscut (3eur), draugas valgė jaučio žandą (6,99eur). Dabar, kai suvokiu, kad puikus jautienos burgeris Dramoje kainuoja 5,99, o čia už šitą siaubingą reikalą mokėjau 7,77, šiurpas per nugarą nueina.

Labai faina aplinka, geras aptarnavimas ir skanios saldžiosios bulvytės. Užtat mano mėsainis (sakė, kad čia jų signature burgeris, o varge) buvo toks liūdnas, nu toks liūdnas, kad valgiau ir liūdėjau. Užsisakiau be kiaušinio, bet tikrai abejoju, kad jis būtų išgelbėjęs reikalą. Pamiršau paprašyti, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepta (šiaip galvojau, kad čia defaultas), gavau sausą mėsgalį. Jis buvo ne tik sausas, bet ir kremzles iš mėsos spjaudyt reikėjo. Bandelė irgi ne kažką. Dar vienas pavyzdys, kaip vieta, kurios pavadinima minima mėsa, klaikiai sugadina mėsą. Kąsnis jautienos žando burgerio buvo geresnis, bet bandelė tai tokia pat meh.

Busterio jautienos burgeris. Atrodo kokį šimtą kartų geriau negu yra skonio prasme.

13. Meat Lovers Pub

Originalųjį 2017 m. gruodį skelbtą įrašą paskatino nenusisekęs apsilankymas Meat Loveriuose. Ten labai faina: man ten visada patinka aplinka (visokios mažos (ne)svarbios detalės), aptarnavimas, tąsyk labai patiko naminis mangų limonadas (2,4eu), skanus keptas sūris (4,2eu) ir padažas prie sparnelių. Tik vat viena bėdutė. Sparneliai (4,2eu) iš išorės smarkiai prieskoniuoti, o prakandus – be skonio, šonkauliukai (11,6eu) – sausi ir kieti. Tokie sausi ir kieti, kad bevalgydama ir ieškodama užsislėpusio skanumo dantenas nusibalnojau. Nu blyn, kai mėsos restorane faina viskas, išskyrus mėsą, tai nu gaila nu.

Po to karto kojos kelti ten nebedrįsau, gal kada reikės pabandyti, mažu pasitaisė.

14. Paviljonas

Paviljonas veganiška pica (7eur). Ne, aš tikrai nėjau ten valgyti tyčia. Dalyvavau renginyje ir buvau alkana, tad teko kažkaip suktis. Buvo taip liūdna, kad net nenoriu plačiau apie tai kalbėti.

15. Peri Peri Oldtown

Peri Peri Oldtwon. Valgėm kombo normaliems (8,77eur) ir gruzdintus pirštus (5,7eur). Ar jums ką nors sako šitie pavadinimai? Aha, man irgi ne. Mega hipsta meniu, kurį skaitydamas vargiai suprasi, ką gausi ir kokie gi tie patiekalų ingredientai. Ką tik dar kartą užmečiau akį internete pasižiūrėti į meniu – gal tada buvau blogos nuotaikos ir dėl to susinervinau – oi ne, ką tik susinervinau dar kartą. O kaip maistas? Netikėti žemės riešutai coleslaw salotose (pasirodo, čia toks variantas, bet būtų galima apie tai pranešti ir iš anksto) ir labai pusėtinas bendras skonis. Nebeisiu.

16. Pianoman

Update: žmonės šneka, kad Pianoman atsirado Poutine be išsikalinėjimų. Dar nebuvau, bet reiks išbandyti. Jei tai tikrai tiesa, pagarba, kad užsispyrę aklai netvirtina, kad jie čia gerai varo, o klientas neteisus.

Originali istorija:

Kanadietiškas poutine (5,9eu). Taip, iš barų tikėtis gero maisto gal ir nereikėtų, šiaip Pianoman ir visus kitus jų taškus mėgstu kaip barus, yra ir skanių patiekalų (pvz. nachos arba fish and chips be lietuviško perdėto tešliškumo) bet šitas patiekalas buvo kažkoks nesusipratimas. Poutine – tai skrudintos bulvytės, cheese curds, ir daug daug gravy (net nežinau kaip pastarieji du verčiasi į lietuvių kalbą), kartais – su šiek tiek pulled pork, bet labai retai. Tai vat Piano šito patiekalo versijoje trūko cheese curds ir gravy, užtat buvo daug sausos pulled pork, kalnas druskos, lydytas paprastas čederio sūris ir jokio gravy. Čia panašiai kaip šaltibarščiai būtų be burokėlių arba kefyro. Nu būkit žmonės, padarykit bent drėgniau.

Foto kairėje – įprastas variantas, dešinėje – liūdnoji Pianoman versija.

17. Pizzaland

Čia visos picos apie 7eur ir visos žiauriai skanios. Dažniausiai užsisakom į namus. Juokauju, kad jie ten deda kažką stebuklingo, kad pradėjus valgyti sustoti nebepavyksta ir sukemši net daugiau negu planavai. Būtinai imkit su pesto (galima pasirinkti ant kiekvieno picos varianto), bus dar gardžiau.

18. Panama Food Garden

Papildymas: vėl teko lankytis gimtadienyje, kur visi užkandžiai ir šiaip viskas buvo labai skanu ir dailiai patiekta kiemelyje.

Originali istorija:

Midijos (~10eu). Vieną kartą midijos buvo su samanom ant geldelių, kitąsyk jos buvo tokios be įprastai puikaus kokosų pieno padažo sausos ir liūdnos, liūdnos, kad nutariau kurį laiką ten nebesilankyt, gal vėliau reabilituosis, nes vieta tai žiauriai gera.

19. Tarbushi bistro

Tarbushi bistro Mixed skinny platter (4,1eur) ir Vega mix (4,6eur). Maisto daug, jis įvairus ir spalvingas. Iš skanumo nešūkčioju, tačiau kainos ir kokybės santykis puikus. Gėrimai ten po 1eur! Dviese neblogai pavalgyti už 10eur pačiame centre yra puiku. Suktiniai, tuo tarpu, man ten nelabai.

Atrodo įspūdingai, bet ieškant dar geresnio skonio reikėtų žiūrėti žemiau.

20. Tahini maistas nuo iešmo

Tahini maistas nuo iešmo falaefelių lėkštė (5eur) ir vištienos suktinis (5eur). „Čia yra tiesiog visiškai kita lyga“, kaip sakė vienas draugas. Labai geri falafeliai, puikūs suktiniai. Glaustas, koncentruotas meniu be jokių išsikalinėjimų. O šeimininkai net ir dienai baigiantis kiekvieną užsukusį pasitinka su plačia šypsena ir apdovanoja išskirtiniu dėmesiu.

Update po paskutinio apsilankymo: būtina paragauti jautienos/avienos suktinio, nes ten kosmosas, kaip skanu.

Geriausi falafeliai mieste ir tobulas garnyras.

21. Untold

Humusas (6eu) jaučiu buvo geriausias mano ragautas humusas ever. Ir šiaip ten jauku ir faina, tik gaila, kad nepagalvojusi pasiėmiau dar ir skumbrę (10eur), kurią reikėjo gliaudyt ir lupinėt per ilgai mano kantrybei. Tik vat pastaba, nes man, kurios akys yra vienetai, reikėjo pavargt, kad įskaityčiau viską, kas ten meniu surašyta, tai bijau net pagalvot, kaip vargsta prasčiau matantieji.

Sudėtingoji skumbrė.

22. Vathaitau

Vathaitau tajų kalmarai (6eur), pavasario suktinukai (5eur), raudonasis karis (8eur), Phad tau (7eur). Nežinau, kur aš buvau šitiek laiko, kad tik dabar atradau šitą vietą. Viskas, ką teko ragauti – dieviškai skanu. Žinot tą variantą, kai liūdi, kad baigsis? Tai čia tas ir buvo. Grįšiu dar daug kartų. Be to, labai jauki aplinka ir nepriekaištingas aptarnavimas.

Atrodo gal ir neįspūdingai, bet yra dieviškai skanu.

Komentaruose lauksiu rekomendacijų! Ir ne tik vietų, bet ir konkrečių patiekalų, kuriuos jose reikėtų užsisakinėti. Gal dar ir kam kitam, ne tik man pravers. Ačiū.

5 Komentarai

  1. Regalija Regalija

    Na iš čia paminėtų tai labiausiai patiko Don Simon picos, kadangi visai šalia namų yra, tai kai tingisi gamintis iškart žinau, kam reikia skambinti 🙂 Dar Grill London patiko visai man, kainos irgi prieinamos. Dar apie Panama Food Garden girdejau labai daug gerų atsiliepimų iš draugų, nors pačiai dar neteko lankytis. Kas liečia burgerius, tai man kolkas geriausia vieta Vilniuje vistiek išlieka Drama 🙂 https://www.panorama.lt/parduotuves/drama-burger/

  2. Gintare Gintare

    Pizza di ascari

  3. Almeidukas Almeidukas

    Ačiū už rekomendacijas, pasirodo, kad Tarbushi yra ir visai šalia manęs Fabuose, tad jau ir ten spėjau apsilankyti 🙂

    O iš mano mėgstamų šlamštmaisčio vietų galėčiau rekomenduoti:

    “Dešrainis24.lt” Antakalnyje – daugiau visai fancy dešraininių visame Vilniuje nežinau, o ten ir gali rinktis iš kokių 15 dešrainių, plius skirtingos dešrelės (Net ir tofu, avienos, Bratwurst ir t.t.). 6 eu už combo su dešrainiu, bulvytėmis ir cola, 8 eu už combo, kur gali rinktis bet kokią dešrelę ir gėrimą.

    Antakalnio/Pašilų/Panoramos “Wrapperia Suppa Kebs” – mandresni kebabai, išgarsėję savo 29 eu kebabu su krokodilu ir valgomu auksu. Bet man ten Berlyno reivas pitoje (kebabas su daržovėmis ir feta) yra super mega awesome ir tikrai labiau patiko už Katlerio kebabinę. Tiesa, užsisakant per Wolt ten prie visų patiekalų prideda gal po 2 eu, tai biškį lol.

    Po to visą krūvą picerijų galėčiau pasiūlyti:

    Antakalnyje yra ir “Visa Pica” – geros picos (6-9 eu), malkinė krosnis, net ir labai neblogų šaltibarščių turi prie viso šito.

    Kalvarijų g. yra “Pizza di Ascari” – daug kam viena geriausių, jei ne geriausia Vilniaus picerijų (man tokio super įspūdžio nepaliko, bet tikrai gerai). Irgi malkinė krosnis, prisimenu, kad buvo didelis sloikas su stalo vandeniu ir plaukiojančiais vaisiais ir laisvai gali sau prisipilti, tas faina.

    Ozo “Bonocosi” – irgi labai nebloga picukė, kuri patiekiama stačiakampė ir turi užsisakyti jos ilgį, o nes skersmenį. Pasikvieti chebros ir sau taškai 1.5 metro. Dar turi ir visokių mandrų itališkų gėrimų (kavos ar raudonųjų apelsinų skonio limonadas).

    Paskutinė, bet tikrai ne prasčiausia picerija/baras – “Monstro” prieš Bixus, kur 4 nedideli bariukai drauge patalpomis dalinasi. Ten picos irgi yra stačiakampės ir kas įdomiausia, kad nėra įprastos – ten kokių prosciutto, salami ir pan nerasi. Daržovių BBQ, imbiere marinuotos kiaulienos ar kalakutienos su kamamberu picos yra tikrai puikus pasirinkimas, jei nori kažko įdomesnio. Man geriausia buvo su gorgonzola ir kriaušėmis, bet dabar atsinaujino meniu, ir jos neliko. Bet vis besikeičianti mėnesio pica irgi dažniausiai būna fun.

    Ir dar japoniško maisto gerbėjams yra “Kamikadzė” Smetonos g. – ji dirba tik pietų pertraukos metu ir užsakymas yra tik telefonu iš ryto, nuo kokios 10 val. Plius, meniu kiekvieną dieną keičiasi ir jie savo fb paskyroje praneša, kas tą dieną bus. Nu bet kai net ir draugas, kuris 15 metų Japonijoje gyveno, sako, kad gerai ten, tai turbūt gerai 🙂

  4. Tokia ragautoja, o nei Taluti, nei Katlerinėj nei Hooters, nesi buvus, patarčiau užeit 🙂 Taluti absoliučiai viskas skanu. Katlerinėj – Panevėžietišką kebabą būtina išmėginti, Hooters – dar dar sparneliai, dažnai perdaugina sūraus padažo, ir dirba antsvorinės, aptarnavimas nekažką, o maistas valgomas, bet nieko įspūdingo.

    • Mahila Mahila

      Net neturiu ką pasakyti 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.