Pirmyn į turinį

Get out / Pradink

Vakar buvau kine. Nesu didžiulė siaubo filmų gerbėja (genre skiltyje parašyta horror, mystery), tačiau nutariau šitą pažiūrėti dėl dviejų primityvių priežasčių: 8,2 įvertinimo IMDB ir Allison Williams iš mano numylėtojo serialo Girls. 8,2 siaubo/mistiniam filmui yra daug.

Pamėginsiu įspūdžius papasakoti kaip įmanoma labiau vengdama spoilerių. Primenu, kad apie kiną nenusimanau nieko, tad, kaip visada, nuomonė itin subjektyvi.

Nu patiko, žinokit, labai patiko. Mane džiugina filmai, kuriuos bežiūrint yra ĮDOMU, kaip čia kas ir kodėl iki pačios filmo pabaigos. Visą laiką prasėdėjau įdėmiai įbedusi akis į ekraną, įtampa išlaikyta puikiai. Nepavadinčiau jo tipiniu siaubiaku, man jis pasirodė labiau mistinis trileris negu siaubo filmas – be jokių baubų iš po lovos, be jokių jump scare‘ų, ko labiausiai tokio žanro filmuose ir nemėgstu. Puikiai parinkta aktorių komanda (nė vienam personažui negalėčiau sugalvoti aktoriaus, kuris jį suvaidinti tiktų labiau), žavingai kuriama atmosfera. Ir viskas viskas makes sense, kai galiausiai sužinai, kas ir kaip (nes kartais būna, kad mistiniuos filmuos kai kurie siužeto niuansai taip ir lieka neaiškūs). Be kita ko, filmas yra gražus – spalvos, interjerai, apšvietimas, keletas stiprių, kvapą gniaužiaunčių scenų. Ne per ilgas, nes nemėgstu užtęstų. Kiek netikėta, bet apstu puikaus sąmojo. Skaičiau, kad tai pirmas ilgo metražo filmas Allison Williams. Geras, tikrai geras debiutas.

Kvailokas užtat filmo pavadinimo vertimas. Net ir nematęs filmo, kaži, ar verstum „Get Out“ kaip „Pradink“. Tikrai turėtų būti bent jau „Ištrūk“ (tiek sugalvoti užtrukau dešimt sekundžių, tad įdomu, kaip vyko visas filmo pavadinimo lietuvių kalba galvojimas ir kas galvojo, nu kamon.)

Taigi, įdomus, įtraukiantis filmas, nepraleiskit.

http://www.imdb.com/title/tt5052448/

Pakomentuok Pirmas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.