Pirmyn į turinį

Šaunuoliai atsarguoliai

Tęsiant žmonių tipažų temą… Yra tokia mane kartais gąsdinanti grupė – šaunuoliai atsarguoliai.

Tėvai visad sakydavo – „Atsarga gėdos nedaro“, bet jie nepamiršdavo ir pridurti, kad „kas per daug – tas nesveika“.

Šaunuoliai atsarguoliai skaito visų įmanomų produktų etiketes, nesvarbu, tai būtų šprotai aliejuje, dušo želė, ar megztukas. Skaito, nagrinėja, užduoda daugybę klausimų, kartais nešiojasi sąrašiuką su visais baubais, kurių kandidatuose į jų būsimus pirkinius šiukštu negali būt ir šalia dar vieną, kuriame visi geriečiai, kuriuos rasti ant tų etikečių jie pageidautų.

Šaunuoliai atsarguoliai, be abejo, nerūko. Ir nerūko jie taip labai. Visuomet jaučia pareigą aplinkiniams priminti, kaip šaižiai rūkymas žudo, šalia užuodę cigaretės dūmus perbėga į kitą gatvės pusę, jei tam galimybės nėra, pradeda demonstratyviai dusti ir kviesti priešgaisrinę tarnybą.

Šaunuoliai atsarguoliai baisiai tausoja. Nusipirkę telefoną, kompiuterį ar kokį kitą prietaisą jie niekada nenuplėšia apsauginės plėvelės (kad prietaisas ilgiau laikytų). Būna, nešiojas su savim trečią noškę, nebelabai veikia, bet užtat kokia nenudėvėta. Būtina paminėti, kad visi jų prietaisai turi daugiasluoksnius dėklus, dažnai – ir papildomas apsaugines plėveles. Šį įprotį jie puoselėja dar nuo tų laikų, kai mokytoja pradinėje mokykloje rašė pažymius už drausmę, jei visi vadovėliai ir sąsiuviniai buvo aprengti aplankalais. Nes juk reikėdavo Šaltinėlį išsaugot devynioms ateities kartoms.

(Teko girdėti apie vieną šeimą, kuri taip ir nenuvilko plėvelės nuo naujai įsigytų baldų.)

Labai rūpinasi šaunuoliai atsarguoliai savo kelionėmis. Keliauti lėktuvu – gan baisus iššūkis, nes krenta tie lėktuvai kaip velniai. Dažniausiai jie nevairuoja, o jei vairuoja, tai Volvo, savaime suprantama. O tie, kurie nevairuoja, gali pasigirti unikalia atšvaitų kolekcija ant jų rankinių, kepurių, avalynės ir kitų aksesuarų. Šaunuolio atsarguolio gatvėje nepastebėti sunku.

Šaunuoliai atsarguoliai ypač rūpinasi sveiku grožiu. Plaukučius tepa kaukėm, balzamais, aliejais, mirko ramunėlių antpiluose, skalauja dilgėlių nuoviru, odą maitina, drėkina, stangrina, masažuoja. Žinoma, ir valgo jie grėsmės nekeliančius produktus, bet čia nesiplėsiu, nes tema pernelyg plati.

Mėgstamiausia šaunuolių atsarguolių veikla – medelių dažymas, vitaminų gėrimas bei batų impregnavimas.

Ir miršta tie šaunuoliai atsarguoliai sveiki, gražūs, Kolos taip ir neragavę.

Pakomentuok Pirmas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.